Het thema energie is goed zichtbaar en komt terug in het maatschappelijke karakter van het Oorlogsmuseum. Enerzijds slaagde het museum erin het energieverbruik door de jaren heen te reduceren. Anderzijds stelt het museum, naast de eigen 1.728 zonnepanelen, een deel van het grote dakoppervlak ter beschikking voor een lokaal zonnesysteem van Duurzaam Overloon. Via de postcoderoosregeling wordt middels dit systeem, bestaande uit 1.140 zonnepanelen, energie aangeboden aan de inwoners van Overloon.
Volledig CO2-neutraal
Scholt Energy is sinds 2013 de energiepartner van het Oorlogsmuseum Overloon. Naast de levering van elektriciteit en gas heeft Scholt Energy in 2019 ondersteund bij het voldoen aan de landelijke informatieplicht. Daarnaast monitort Scholt Energy de zoninstallatie op het dak bij het Oorlogsmuseum waarmee het kwalitatieve en financiële rendement gewaarborgd wordt. Vanaf 2023 zorgt Scholt Energy dat wanneer de zon niet schijnt in Overloon, er Nederlandse windenergie wordt ingezet om het Oorlogsmuseum met het volledige elektriciteitsverbruik CO2-neutraal te laten opereren.
Over het Oorlogsmuseum
Het Oorlogsmuseum in Overloon is de plek waar bezoekers op een educatieve, creatieve en moderne manier kunnen zien hoe er in vijf jaar tijd meer dan zestig miljoen mensen hun leven verloren en hoe de onderdrukte bevolking vindingrijk met beperkingen en tekorten omging. Er wordt aandacht besteed aan het verzet, de vervolging, de bevrijding en natuurlijk de Slag bij Overloon.